Alles in één pas

rijkspas

Tegenwoordig hebben we allerlei verschillende pasjes. We hebben een identiteitskaart, verschillende pinpassen, een rijbewijs, en zo kan je nog wel even doorgaan. Ambtenaren hebben dit probleem dit probleem niet meer. Zij hebben nu een ontzettend handig rijkspas.

rijkspas

Wat is een rijkspas

Een rijkspas is een pas voor ambtenaren waar ze verschillende dingen mee kunnen doen. Zo functioneert de rijkspas voor de ambtenaar in de eerste plaats als een identiteitskaart waar een ambtenaar ook zijn of haar authenticiteit kan laten zien. Op deze kaart kunnen de persoonlijke details over de ambtenaar gevonden worden, maar ook de specifieke functie van de ambtenaar. 

Daarnaast kan de ambtenaar met de rijkspas verschillende overheidsgebouwen openen en sluiten. De rijkspas is dus tegelijk een oplossing voor het eindeloze zoeken naar sleutels. Tegelijk loop je ook niet het gevaar wanneer er een sleutel kwijtraakt, dat deze makkelijk gekopieerd kan worden. De passen kunnen namelijk alleen maar gekopieerd worden door de overheidsinstantie die deze passen maakt.

Als laatste kan de ambtenaar met de pas ook toegang krijgen tot digitale systemen. Deze systemen verschaffen diensten die speciaal voor ambtenaren beschikbaar zijn gesteld. Tegelijk zijn deze systemen goed beveiligd en kunnen alleen ambtenaren met een rijkspas binnen deze systemen treden.