Instructeursopleiding, een bijzonder maatschappelijk initiatief

Instructeursopleiding

Bijna een jaar geleden kregen de eerste cursisten van de Instructeursopleidinginstructeursopleiding hun diploma uitgereikt. De dag daarna was meten de eerste werkdag van deze nieuwe trainers bij  G4S Training & Safety. Deze mensen gaan andere mensen opleiden op het gebied van  bedrijfshulpverlening (BHV) en EHBO. 

Vandaag de dag is het moeilijk om de juiste personen voor deze vacatures aan te trekken. Vaak kregen wij wel een reactie op een vacature, maar daar zat geen geschikte kandidaat tussen. Daarom was het plan geopperd om zelf mensen te gaan opleiding. Het betrof een cursus om opleiding te kunnen geven in de hulpverlening. Er werd een oproep uitgezet via het UWV. Maar ook bij andere instanties hebben wij laten weten dat wij naar mensen op zoek waren.

Een zeer interessante instructeursopleiding via G4S gevolgd

InstructeursopleidingTijdens de wervingsbijeenkomst, die werd georganiseerd om mensen voor een instructeursopleiding te vinden, kwamen veel mensen op af. Deze mensen moesten wel aan één ding voldoen en dat was ervaring hebben in het trainen van mensen. Mensen die ervaring hadden met het coachen van een sportteam tot het trainen van een jeugdselectie, konden reageren. Je begrijpt wel dat er veel reacties op kwamen en daar waren wij enorm tevreden over. 

Inmiddels is de groep die als eerste aan deze opleiding is begonnen, allemaal geslaagd. Deze instructeurs hebben al meerder cursussen gegeven aan mensen die graag EHBO of een BHV certificaat wilden halen. Het leuke is dat ik zelf ooit eens aan een BHV opleiding ben begonnen en nu aan de andere kant van de lijn staat. Ook ik ben inmiddels geslaagd als instructeur en heb al meerdere mensen geholpen met het behalen van een certificaat in de hulpverlening.

Heb jij na het lezen van bovenstaand verhaal ook interesse gekregen in de mogelijkheden voor een training via G4S, neem dan contact met dit bedrijf op.